Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствието. Тръби изплуваха

...
Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствието. Тръби изплуваха
Коментари Харесай

След потопа тръби изплуваха на плаж в Китен: Какво тече по тях и има ли опасност?

Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствието. Тръби изплуваха след потопа на плаж „ Атлиман “ в Китен. Хората попитаха какво тече по тези тръби. 

Клип, сниман на плаж „ Атлиман “, демонстрира тръби, които водата от бедствието изкарва на показ. 24 часа по-късно ги намираме, извадени и сложени като апаратура, още веднъж на плажа.

„ Тези тръби водят дъждовната вода, която идва от горната част на Китен. Съответно тя минава през плажа. Тези тръби ги има, с цел да не отнесе плажа при всеки един дъжд “, изясни pred BTW Николай Николов, представител на Туристическата камара-Приморско.

„ Това не са тръби по които текат фекалии. Тези тръби не стигат до морето, те са заустени и са доникъде на плажа “, твърди Плумка Илиева, представител на концесионера на плажа.

Тръбите са сложени от концесионера преди 2000 година Днес на мястото, където са били заровени,  има шезлонги и плажуващи.

„ Не е доста прелестно, ще преместим плажа. Ще отидем на друго място, където няма тръби “, споделя Стоян Танчев, екскурзиант.

В пясъка има още една тръба, която концесионерът изравя, с цел да ни убеди, че от нея не тече фекална вода. Правим и опит, като загребваме от водата. 

Въпреки възбраните, обикновено за плажуващите се оказа и къпането в морето. 

„ Може би ще назначим спомагателни проби за замерване замърсеността в момента на морето, тъй като в този момент в действителност морето е по-замърсено в сравнение с преди “, сподели здравният министър Христо Хинков.

Пак подозрение за отходни води се появи и на плаж „ Хармани “ на Созопол поради фотография на струпани камъни с кафява вода към тях. От екоинспекцията в Бургас оповестиха за bTV че това е регламентирано заустване на дъждовни води, в съгласие с тях, както и на плаж „ Атлиман “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР